Benvinguts i benvingudes, passeu, passeu!

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Llengua Catalana 1r Acollida

Avui ...........
1. Hem estudiat els dies de la setmana.
http://blocs.xtec.cat/smvirreiamat/files/2009/03/dies-de-la-setmana.gif

2. Si ho voleu traduir en altres llengües, us donem aquesta adreça:http://translate.google.es/?hl=ca&tab=wT#

3. Hem fet oralment els exercicis 26, 28, 29, 30 i 31.

4. Si no els acabem els farem a casa.







Ciències Naturals 1r Acollida

Avui :
  1. Hem tornat a fer el mateix examen de Ciències Naturals de Tema 1.
  2. Hem començat el tema 2.

Ciències Socials 2n Acollida

Avui........
  1. Hem tornat a fer l' examen oral de Roma.
  2. Els falta estudiar la caiguda de l' imperi romà:
  1. Les causes de la caiguda de l'Imperi Romà van ser internes i externes.
  2. Les causes internes van ser els problemes per la successió del poder, que van provocar inestabilitat i guerres civils entre els caps militars. En conseqüència, es va produir una politització de l'exèrcit, ja que els comandants estaven preocupats per obtindre el poder i ordenaven a l'exèrcit abandonar les seves funcions específiques, que eren defendre la frontera, sufocar rebel·lions i estendre l'Imperi a través de la conquista. Aqueste guerres civils, també van desfavorir a l'economia de l'Imperi, ja que les regions d'aquest són escenari del conflicte, d'aquestes guerres civils i es destrossen els cultius i recursos del sòl, que eren la base de l'economia. També contaminen les aigües. A l'ocasionar-se tal dany a la producció, va haver-hi menys excedent. No sols això va ser el que va afectar a l'economia sinó també les permanents partides que li llevaven la mà d'obra al camp i les contribucions forçades per part dels soldats. Davant d'aquestes comandes els llauradors estaven obligats a accedir ja que aquests homes de l'exèrcit manipulaven gran part del poder.
  3. Quant a les causes externes, la politització de l'exèrcit contribueix que la frontera aquest vulnerable als atacs de pobles bàrbars. El terme bàrbar s'utilitza per a designar a aquells individus que no són romans. Enfront d'aquests atacs es fragmenta l'Imperi Romà, que abans era una unitat política, ja que obeïen a una sola persona; econòmica, perquè les regions de Roma comerciaven entre si, és a dir, hi havia un constant intercanvi; cultural, existia una idea que tots corresponien a la mateixa civilització per la llengua; i també eren una unitat religiosa, ja que tots pertanyien a la mateixa religió que era el cristianisme.
  4. Així doncs, el món romà es fragmenta en dues parts: L'Imperi Romà d'Occident, ocupat pels pobles romà-germànics (va ser tal la influència i el llegat que van deixar els romans, que per això alguns historiadors els diuen així) i per un altre costat l'Imperi Romà d'Orient, també anomenat Imperi Bizantí.